Ai grijă de datele tale

De ce sunt atât de importante backup-urile offsite?Un backup offsite este efectiv un backup care este stocat în afara site-ului, într-o locație fizică în care sunt plasate toate datele tale. În loc să stochezi dubluri ale fișierelor pe hard-disk-uri, stick-uri sau alte dispozitive fizice, este mai sigur și mai ușor să le plasezi într-o locație sigură. Astfel, chiar dacă locația în care se află calculatoarele tale este expusă unui dezastru, mereu va exista o copie de rezervă a datelor tale.


A avea un backup offsite oferă garanția că toate fișierele tale vor fi mereu în siguranță. Astfel, sunt numeroase variante prin care îți poți asigura acest lucru, în funcție de ceea ce consideri că este potrivit nevoilor tale.


Mereu, o mare parte a datelor este de neînlocuit. În cazul în care deții arhive importante de fotografii, date cu caracter financiar sau informații esențiale despre afacerea ta, apelează la backup-ul offsite. Deși dispozitivele pe care lucrezi îți reamintesc în mod curent să faci un backup al datelor stocate, acesta se va află mereu într-o locație inaccesibilă în cazul distrugerii dispozitivului. De aceea, backup-urile offsite sunt vitale pentru securizarea informațiilor critice pentru afacerea ta.