Termeni și condiții de utilizare

I. DEFINIȚII ȘI INTERPRETARE


Art. 1.1. Acest document conține termenii și condițiile de utilizare a serviciilor oferite de NXTSERVERS S.R.L. prin intermediul NXTHOST. (www.nxthost.ro)


Art. 1.2. Termenii prezentați mai jos au valoare de contract și sunt reglementați de prevederile următoarelor acte normative:
- OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță;
- Legea Nr. 365/2002 privind comerțul electronic.


Art. 1.3. Definiții

“NXTHOST” - definește și denumește în continuare entitatea juridică NXTSERVERS S.R.L. cu sediul social în București, Strada Liviu Rebreanu Nr. 16, Bl. A4, Sc. 4, Et. 3, Ap. 45, Camera 1, Sector 3, înregistrată la ORC sub nr. J40/3382/2015, CUI RO34258382.

“PRESTATORUL” serviciilor de găzduire și înregistrare domenii care pot fi contractate și cumpărate prin intermediul NXTSERVERS S.R.L. (www.nxthost.ro).


“Utilizator” - persoană fizică sau juridică ce utilizează serviciile NXTHOST.


“Client” - persoană fizică sau juridică ce inițiază o comandă.


“Comanda” - cerere adresată NXTHOST de către o persoană fizică sau juridică prin care se solicită servicii de găzduire site sau înregistrare domenii.

Art. 1.4. Termenul “zi” sau “zile” sau orice referire la zile reprezintă zile calendaristice dacă nu se specifică în mod diferit.

Art. 1.5. Orice sumă menționată în prezentul document sau în oricare pagină a website-ului NXTHOST nu include TVA, decât dacă acest lucru este specificat în mod clar.


II. INTRODUCERE


Art. 2.1. Prezentul document definește cadrul în care NXTHOST este de acord să furnizeze produse și servicii clienților și utilizatorilor săi. Acest document reprezintă un acord între NXTHOST și clienții săi. Toți clienții și utilizatorii serviciilor de webhosting fac subiectul acestor termeni și condiții astfel încât utilizarea serviciilor NXTHOST presupune acceptarea și conformarea la Termenii și Condițiile de Utilizare.


Art. 2.2. NXTHOST își rezervă dreptul de a modifică prezentul document, acest lucru însă să nu constituie motiv întemeiat pentru încetarea relațiilor de colaborare de către client și nici pentru refuzarea plății serviciilor de webhosting.


III. COMANDĂ, PLĂȚI ȘI FACTURARE


Art. 3.1. Orice comandă se va face online pe pagina web NXTHOST (www.nxthost.ro). Clienții se obligă să introducă în formular date complete, corecte și conforme cu realitatea. NXTHOST nu poate fi trasă la răspundere sub nicio formă pentru neplăceri cauzate de furnizarea de către clienți a unor informații incorecte sau incomplete.


Art. 3.2. Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans pentru perioada de timp in care acestea sunt furnizate (lunar sau anual).


Art. 3.3. Preturile afisate pe website-ul NXTHOST sunt exprimate in EURO si nu contin TVA. Facturarea si plata se vor efetua la cursul oficial comunicat de BNR din data emiterii facturii proforme la care se adauga 2%. NXTHOST isi rezerva dreptul de a modifica tarifele, precum si caracteristicile pachetelor oferite, fara a afecta serviciile achitate.


Art. 3.4. După finalizarea comenzii se trimite către client o factură proforma pe adresa de email introdusă în formular. Factură proforma conține toate informațiile necesare efectuării plății. Factura proformă nu are valoare fiscală.


Art. 3.5. Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor noastre în avans pentru perioada de timp în care acestea sunt furnizate.


Art. 3.6. Toate facturile proforme se vor trimite prin email. Clienții trebuie să achite contravaloarea facturii în avans la începutul fiecărei perioade de plată, în termen de 5 zile lucrătoare de la dată emiterii facturii proforme.


Art. 3.7. După data efectuării plății și încasarea banilor se emite o Factură Fiscală, prin email sau prin serviciul poștal.


Art. 3.8. Facturile Fiscale sunt trimise prin e-mail în format PDF. Semnarea și ștampilarea Facturilor Fiscale nu sunt obligatorii conform art. V, alin (2) din Ordonanța nr. 17/2015 și art. 319 alin (29) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


Art. 3.9. NXTHOST recomandă confirmarea plaților prin trimiterea unei copii a instrumentului de plată ce atestă acest lucru prin e-mail la [email protected]. Clienții beneficiază de serviciile NXTHOST în maxim 24 ore de la confirmarea plății.


Art. 3.10. Suspendarea - Ne rezervăm dreptul de a suspenda orice cont după trecerea a 15 zile de la data scadenței de plată a facturii proforma dacă plata nu a fost efectuată. Orice prelungire a termenului de plată este la discreția noastră.


Art. 3.11. Ștergerea Contului - Ne rezervăm dreptul de a șterge definitiv toate datele conturilor de găzduire web după trecerea a 15 zile de la data scadentă a facturii proforma dacă plata nu a fost efectuată. Orice prelungire a acestui termen este la discreția noastră.


IV. ÎNREGISTRAREA DOMENIILOR


Art. 4.1. Înregistrarea domeniilor .RO se realizează în maxim 48 ore după confirmarea plății sau primirea contravalorii facturii proforma emise pentru serviciile de înregistrare. Înregistrarea domeniilor .RO se realizează în concordanță cu următorii termeni și condiții:


- Reguli de înregistrare


- Contract pentru înregistrare


Art. 4.2. Înregistrarea domeniilor internaționale se face în maxim 120 minute de la confirmarea plății. Domeniile internaționale, se înregistrează în concordanță cu următorii termeni și condiții:


- Termeni și condiții


Art. 4.3. Domeniile internaționale nu beneficiază de protecție Whois/ID Protect. Datele furnizate pentru înregistrarea domeniilor internaționale apar public la interogarea Whois a domeniului internațional.


V. GARANȚII ȘI RETURNAREA BANILOR


Art. 5.1. În conformitate cu dispozițiile OUG 34/2014 clienții persoane fizice, care au calitatea de consumatori, au dreptul de a se retrage din contractele de furnizare a serviciilor de găzduire web în termen de 14 zile de la data acceptării comenzii de către NXTSERVERS SRL.

Clienții - persoane fizice - au dreptul la rambursul integral pentru serviciile de găzduire web și servere virtuale tip VPS (Virtual Private Server), termen de 14 zile de la plasarea comenzii. Clienții sunt rugați să solicite acest lucru printr-un email către [email protected]. Mesajul trebuie să conțină datele de identificare ale clientului, motivele pentru care solicită returnarea banilor, precum și informațiile necesare efectuării acestei operațiuni. Plata garanției de rambursare va fi făcută în termen de 30 de zile de la data primirii cererii de rambursare.

Clienții - persoane juridice - nu beneficiază de politica de returnare a banilor pentru niciun serviciu oferit de catre NXTSERVERS SRL.


Art. 5.2. În cazul în care comanda este pentru un serviciu de server virtual privat VPS (Virtual Private Server), la prețul serviciului se adaugă o taxă de instalare de 40 euro + tva pe care NXTSERVERS SRL o acordă că și discount. Dacă consumatorul - persoană fizică - își exercită dreptul de retragere pentru acel serviciu, taxa de instalare server virtual privat VPS (Virtual Private Server) în valoare de 40 euro + tva nu se mai oferă ca și discount, urmând ca acesta să plătească taxa de instalare server virtual privat VPS (Virtual Private Server) în valoare de 40 euro + tva.


Art. 5.3. În cazul în care comanda este pentru un serviciu de server dedicat, la prețul serviciului se adaugă o taxă de instalare de 100 euro + tva pe care NXTSERVERS SRL o acordă că și discount. Dacă - persoană fizică - consumatorul își exercită dreptul de retragere pentru acel serviciu, taxa de instalare server în valoare de 100 euro + tva nu se mai oferă ca și discount, urmând ca acesta să plătească taxa de instalare server în valoare de 100 euro + tva.


Art. 5.4. Plata pentru înregistrarea domeniilor nu este rambursabilă. În cazul solicitării de ramburs pentru serviciile de hosting prețul domeniului fără găzduire se scade din suma totală. Această regulă se aplică și pentru clienții care au primit domeniul gratuit său o anumită reducere în urma unei oferte promoționale.


Art. 5.4. Plata pentru înregistrarea certificatelor SSL nu este rambursabilă. În cazul solicitării de ramburs pentru serviciile de hosting prețul certificatului SSL fără găzduire se scade din suma totală. Această regulă se aplică și pentru clienții care au primit certificatul SSL gratuit său o anumită reducere în urma unei oferte promoționale.


Art. 5.5. Garanția de rambursare nu se aplică pentru prelungirea sau reînnoirea serviciilor de web hosting, a serverelor virtuale tip VPS (Virtual Private Server) și a serverelor dedicate.


Art. 5.6. Garanția de rambursare nu se aplică dacă << un cont de găzduire web >> sau un << server virtual tip VPS (Virtual Private Server) >> sau << un server dedicat >> a încălcat aceste termene și condiții.


VI. UTILIZAREA SERVICIILOR


Art. 6.1. Serviciile oferite de către NXTHOST vor fi utilizate numai scopuri legale. Orice activități ce pot fi considerate ilegale sunt strict interzise.


Art. 6.2. NXTHOST își rezervă dreptul să șteargă sau să blocheze accesul la conținutul de pe site sau de pe server fără o notificare prealabilă. Dreptul de utilizare a serviciilor NXTHOST va fi restabilit după intrarea în legalitate a posesorului contului.


Art. 6.3. NXTHOST iși rezervă dreptul de a refuza o comandă sau de a limita numărul/cantitatea de resurse comandată, chiar dacă plata comenzii a fost efectuată. În acest caz, NXTHOST va anunța clientul în cel mai scurt timp posibil și îi va restitui parțial sau integral banii, după caz. Dacă clientul este de acord cu limitarea de resurse, acestuia i se va restitui o sumă egală cu valoarea resurselor care au fost refuzate. În cazul în care clientul nu este de accord cu limitarea resurselor sau comanda a fost refuzata integral, atunci acestuia i se va restitui integral suma achitata către NXTHOST.


Art. 6.4. În cazul în care un cont revândut încalcă prevederile din acest document, ne rezervăm dreptul de a suspendă acest cont fără a informa în prealabil pe reseller. Utilizatorul final nu va fi contactat de către noi, urmând că resellerul (clientul NXTHOST) să fie informat asupra faptelor și motivelor noastre.


Art. 6.5. Serverele noastre nu vor fi utilizate sub nicio formă și în nicio circumstanța pentru transmiterea, stocarea sau publicarea de materiale ilegale (conform legislației din România, Uniunea Europeană și S.U.A.). Materialele ilegale includ, dar nu sunt limitate la:


- Încălcarea unui drept de autor sau al oricărui alt drept al oricărui terț;


- Materiale protejate de secrete de marcă sau de vreun alt statut;


- Amenințări, abuz, hărțuire, declarații calomnioase;


- Materiale menite să încurajeze sentimentul de ură sau discriminare;


- Conținut pentru adulți, nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu conținut sexual sau obscen;


- Promovarea de activități ilegale (hacking, cracking, warez, etc);


- Informații sau software despre sau conținând orice tip de viruși sau troieni;


- Colectarea de informații personale pentru utilizarea în scopuri ilegale;


- Orice conținut considerat de noi că fiind dăunător sau ilegal.


Art. 6.6. Trimiterea de mesaje e-mail în masă se referă la mesajele trimise către un număr mare de adrese e-mail (o singură dată sau în mod regulat). Trimiterea de mesaje în masă trebuie să respecte legile internaționale și românești în vigoare. Necunoașterea legilor nu exonerează (absolvă) pe nimeni de răspundere. Astfel de campanii pot fi operate doar cu liste e-mail în care persoanele se înscriu personal pentru a primi astfel de mesaje (prin acceptul expres / opt-în) iar în toate mesajele trebuie publicată procedura de retragere din liste. Orice reclamație primită în acest sens va fi investigată și se vor lua măsurile ce se impun. Ce trebuie știut și respectat la trimiterea mesajelor e-mail în masă:


- Trimiterea de mesaje e-mail în masă trebuie făcută printr-un script ce folosește conectarea SMTP;


- Folosirea sendmail din CGI sau PHP "mail()" este interzisă pentru trimiterea de mesaje e-mail în masă;


- Adresele trecute la Return-path:, From:, Reply-To: trebuie să funcționeze și să aibă alocat spațiu suficient;


- Trimiteți mesaje doar persoanelor care și-au dat acordul expres de a primii mesaje prin e-mail;


- Includeți în fiecare e-mail trimis datele complete și adevărate de identificare a expeditorului;


- Includeți în fiecare e-mail posibilitatea de a renunța la primirea de mesaje e-mail, ce trebuie și respectată;


- Listele de adrese e-mail trebuie menținute la zi, asigurați-vă că aveți resursele necesare pentru a face acest lucru.


NOTĂ: Orice sesizare primită în acest sens și confirmată va duce la suspendarea imediată sau chiar ștergerea contului respectiv fără o anunțare în prealabil a deținătorului contului de hosting sau resellerului și fără posibilitatea de rambursare a sumelor plătite, chiar dacă acesta a fost plătit în avans.


Art. 6.7. Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site utilizând serverele noastre sau prin alte servere pentru promovarea oricărui site găzduit pe serverele noastre va avea că și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără drept la ramburs. Pot fi operate liste email în condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje prin metode "opt-in" și se publică în toate mesajele procedura de retragere din liste. Orice reclamație primită în acest sens va fi investigată și se vor lua măsurile ce se impun. Un mesaj poate fi considerat SPAM chiar dacă:


- Are trecută fraza "Acest e-mail nu poate fi considerat SPAM ..." sau alte fraze asemănătoare;


- Datele de identificare a expeditorului sunt incomplete sau incorecte;


- Nu puteți demonstra că o anumită persoană a fost de acord să primească mesaje e-mail de la dvs;


- Procedura de retragere (opt-out) din baza de e-mailuri nu funcționează;


- Folosiți liste de e-mail cumpărate (chiar și cu factură) sau primite la schimb;


- Mesajul e-mail este trimis de pe alt server.


NOTĂ: Orice sesizare primită în acest sens și confirmată va duce la suspendarea imediată sau chiar ștergerea contului respectiv fără o anunțare în prealabil a deținătorului contului de hosting sau resellerului și fără posibilitatea de rambursare a sumelor plătite, chiar dacă acesta a fost plătit în avans.


Art. 6.8. Folosirea formularelor online pentru expedierea de e-mailuri se face doar prin scripturi securizate la care accesul este restricționat de parolă sau sisteme anti robot. Nerespectarea acestor prevederi duce la dezactivarea scripturilor sau suspendarea contului.


Art. 6.9. Pornografia sau orice alte materiale cu conținut sexual sau obscen, link-uri având legătură cu pornografia, sunt interzise pe serverele noastre. NXTHOST își rezervă dreptul de a decide ceea ce privește legalitatea acestor site-uri.


Art. 6.10. Nu este permisă utilizarea următoarelor scripturi pe serverele noastre:


- Scripturi pentru proxy sau IRC;


- Scripturi pentru Torrent Tracker sau fișiere Torrent;


- Scripturi pentru Top-uri sau Statistici;


- PhpShell și scripturi similare pentru executarea de comenzi;


- Scripturi de tipul FormMail;


- Chat room-uri;


- Scripturi (comerciale sau necomerciale) ce conțin găuri de securitate cunoscute;


- Scripturi comerciale (plătite sau gratuite) neactualizate la ultima versiune disponibilă.


VII. UTILIZAREA RESURSELOR


Art. 7.1. Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse, vom contacta clientul respectiv pentru a discuta în aceasta privință. În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fără informarea prealabila a clientului, pentru a menține buna funcționare a serverului. În cadrul pachetelor de găzduire web și reseller "Shared Hosting" nu se vor accepta sub nici o forma utilizatori mari consumatori de resurse. NXTHOST supraveghează respectarea celor de mai sus prin monitorizarea rapoartelor despre resursele utilizate.


Art. 7.2. Clienții pot să solicite îmbunătățirea pachetului sau mărirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita mărirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului. În unele cazuri conturile sunt suspendate automat când se atinge limita resurselor alocate, pentru reactivare fiind necesară intervenția manuala din partea noastră.


Art. 7.3. Dacă beneficiarul monopolizează resursele sistemului și împiedică furnizarea serviciilor către ceilalți clienți (peste 25% din resursele sistemului pentru o perioada mai mare de 90 secunde), prestatorul își rezerva dreptul de a suspenda contul de găzduire fără nicio notificare.


Art. 7.4. Daca doriți folosirea de cron job pe contul dvs. de găzduire web, va rugăm să țineți cont ca nu permitem rularea cron job la o frecvență mai mică de 15 min. Scripturile care vor consuma multe resurse vor fi dezactivate.


VIII. RESTRICTII


Art. 8.1. Ne rezervăm dreptul de a impune restricții hardware și software în folosirea serverelor NXTSERVERS S.R.L. fără vreun anunț prealabil, în cazul unor probleme de securitate cunoscute ce pot duce la funcționarea defectuoasă a serverelor sau exploatarea programelor instalate pe server.


Art. 8.2. Funcții oprite pe serverele noastre:


- Aplicații ce deschid socket-uri de conexiune sau phpinfo, syslog, php_uname, openlog, show_source, system, shell_exec, passthru, exec, popen, proc_open, allow_url_fopen, ini_set


- Deschiderea de fișiere externe cu funcțiile: fopen, file_get_contents, etc.


Art. 8.3. Mesaje e-mail trimise de pe serverele noastre sunt limitate în funcție de metoda de trimitere:


- Mesaje trimise prin sendmail, funcția mail(): 50 / ora echivalentul a 1800 / zi;


- Mesaje trimise prin SMTP: 50 / ora echivalentul a 1800 / zi;


IX. BACK-UP


Art. 9.1. Backup-urile sunt făcute automat zilnic. Totuși nu oferim nicio garanție pentru integritatea backup-urilor. Sfătuim toți clienții să genereze și downloadeze propriile backup-uri din panoul de control sub forma unui fișier arhivat conținând backup-urile tuturor datelor și bazelor de date ale unui cont.


Art. 9.2. Conturile care depășesc 20 GB spațiu alocat pe server, vor fi excluse de la sistemul zilnic de backup. Pentru aceste conturi se va face backup doar săptămânal.


X. RESPONSABILITĂȚILE CLIENTULUI


Art. 10.1. Clientul are responsabilitatea de a actualiza informațiile de contact din panoul de control, panoul de client și datele de facturare, atunci când este necesar. NXTHOST nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare ca un rezultat direct al neefectuării de către client a actualizărilor necesare.


Art. 10.2. Clientul este responsabil pentru menținerea condițiilor de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile. Daca există orice dubiu în acest sens, clientul trebuie să modifice sau să solicite modificarea datelor de autentificare contactând echipa de asistență.


Art. 10.3. Clientul are obligativitatea de a menține actualizate (update sau patch), la ultima versiune scripturile comerciale sau gratuite folosite pe serverele NXTHOST. De asemenea, clientul are obligativitatea să facă actualizarea scripturilor folosite în termen de 24 ore de la sesizarea NXTHOST. În caz contrar NXTHOST își rezervă dreptul să șteargă sau să blocheze accesul la conținutul contului fără o notificare prealabilă.


XI. RĂSPUNDERE LIMITATĂ


Art. 11.1. Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legătură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca o consecință a utilizării serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.


Art. 11.2. NXTHOST oferă suport tehnic gratuit tuturor clienților pentru a asigura buna funcționare a serviciilor oferite.


Art. 11.3. NXTHOST nu este responsabil pentru retragerea anumitor scripturi oferite gratuit și nu oferă suport pentru aceste scripturi.


XII. MINORI


Art. 12.1. Prin acceptarea serviciilor noastre dumneavoastră confirmați ca aveți vârsta legala pentru a încheia aceasta Înțelegere (Contract).


XIII. TERMENI GENERALI


Art. 13.1. Dacă, pentru orice motiv, nu sunteți satisfăcuți de serviciile pe care vi le oferim vă rugăm să ne contactați și să ne spuneți care este problema pentru a o rezolva. În cazul în care nu vă putem rezolva problema și doriți să întrerupeți contractul ne puteți informa de acest lucru și veți primi apoi banii pentru serviciile de web hosting plătite în avans. Plata pentru înregistrarea de domenii sau alte servicii conexe nu se returnează.


Art. 13.2. Vom aloca toate resursele necesare în investigări asupra actelor de violare a securității sistemelor sau a rețelei, și vom coopera cu autoritățile în cazul unor infracțiuni. Clienții care încalcă prezentele prevederi pot răspunde penal sau civil.


Art. 13.3. Pentru clienții cu mai multe conturi sau reselleri, ne rezervam dreptul de a suspenda toate conturile în cazul în care proprietarul contului principal încalcă prezentele prevederi într-o măsură considerată de noi a fi foarte gravă.


Art. 13.4. Suntem unicii în măsură să judece ce anume reprezintă o încălcare a termenilor și condițiilor de mai sus. Neconformarea cu termenii și condițiile de mai sus constituie motiv pentru suspendarea sau dezactivarea contului.